RO vegyszerek

Nézet:
Sorrend:
PentAqua_AF2350

Alkalmazások:
A membránok teljesítménye csökken a részecskék, kolloidok, olajok, mikroorganizmusok és az oldott sók jelenléte miatt. Az említett lerakódások egy része rövid idő alatt a membránok visszafordíthatatlan károsodását okozhatják, míg mások hosszú időn keresztül csökkentik a membrán rendszerek kihozatalát. A Fordított ozmózis rendszerekben általában a lerakódást okozó elemek két csoportját különböztetjük meg: Ásványi elemek, mint a CaCO3, CaSO4, 2H2O, BaSO4, SrSO4, CaF2 stb. Nagy szilárdságúak, sűrűn előfordulnak, és kristályos csapadékot képeznek a membránok felületén. A kolloid, a szuszpendált anyagok, a biológiai lerakódások, a fémoxidok és a szilícium-dioxid puhább, nem kristályos lerakódást képez. Az ilyen szennyeződések nem tapadnak erősen a membrán felületéhez.

Adagolás:
Kalciumos vizek esetén hatékony, túladagolásra érzékeny. A termék használata során nincs szükség pH kontrolra. Javasolt adagolási pont, az RO berendezések nyersvíz vezetéke, az előkezelő rendszer után. A beadagolás után gondoskodni kell a termék megfelelő keveredéséről. Az alkalmazott adagolási mennyiség általában: 3-5 ppm.

Nem vásárolható!
Donklor

Alkalmazások:
Csírátlanítószer (fertőtlenítőszer) ivó- és fürdővizekhez, RO berendezésekhez. Eltávolítja a szerves szennyeződéseket. A klórtartalom stabilitása megakadályozza az algák elszaporodását, sokkoló hatású klórozást és hosszantartó fertőtlenítést érhető el vele.

Adagolás:
Eredményes fertőtlenítéshez ivóvízben 0,1 mg/l szabad klórra, uszodamedencében 0,5-1,2 mg/l szabad klórra  és 7,0 - 7,5 közötti pH-értékre van szükség. Az ellenőrzést automata mérőberendezéssel, vagy gyorsteszttel végezhető el. 
Normál adagolás:
0,03 - 0,10 liter /10 m³ vízhez naponta
Első alkalommal:
0,4 liter/10 m3 vízhez naponta.
Sokkszerű behatás, algátlanítás, zavarosság vagy túlterhelt víz esetén:
Max.1 litert adjunk 10m3 vízhez, a legjobb hatást úgy érheti el, ha egy éjszakán át hagyja hatni a medence vizében.

NNK engedélyszám: 35933-7/2019/KBKHF 

Nem vásárolható!
PentAqua_A15

Alkalmazási terület:
A PentAqua A15 ipari berendezések tisztítása során CIP rendszerekben alkalmazható vegyszer. Savas kémhatású, szervetlen szennyeződések eltávolítására is alkalmas. A fordított ozmózisos berendezések CIP mosórendszereiben is alkalmazható vegyszer kíméletesen tisztántartja a membránokat, így megelőzhetők a szervetlen lerakódások okozta meghibásodások.

Felhasználás:
Ajánlott beadagolási helye: a fordított ozmózis sótalanító CIP mosótartálya.

Nem vásárolható!
PentAqua_AF2230

Alkalmazások:
A membránok teljesítménye csökken a részecskék, kolloidok, olaj, mikroorganizmusok és az oldott sók jelenléte miatt. Az említett lerakódások egy része rövid idő alatt a membránok visszafordíthatatlan károsodását okozhatják, míg mások hosszú időn keresztül csökkentik a membrán rendszerek kihozatalát. A Fordított ozmózis rendszerekben általában a lerakódást okozó elemek két csoportját különböztetjük meg: Ásványi elemek, mint a CaCO3, CaSO4, 2H2O, BaSO4, SrSO4, CaF2 stb. Nagy szilárdságúak, sűrűn előfordulnak, és kristályos csapadékot képeznek a membránok felületén. A kolloid, a szuszpendált anyagok, a biológiai lerakódások, a fémoxidok és a szilícium-dioxid puhább, nem kristályos lerakódást képez. Az ilyen szennyeződések nem tapadnak erősen a membrán felületéhez.

Adagolás:
Kalciumos és szilikátos vizeknél egyaránt hatékony, túladagolásra nem érzékeny antiscaling anyag. Javasolt adagolási pont, az RO berendezések nyersvíz vezetéke, az előkezelő rendszer után. A beadagolás után gondoskodni kell a termék megfelelő keveredéséről. Az alkalmazott adagolási mennyiség általában: 3 .. 5 ppm, de vízminőség függvényében az adagolási mennyiség széles tartományban változtatható , akár 1-15 ppm.

Nem vásárolható!
PentAqua_C35

Alkalmazási terület:
A PentAqua C-35 ipari berendezések tisztítása során CIP rendszerekben alkalmazható vegyszer. Savas kémhatású, szervetlen szennyeződések eltávolítására is alkalmas. A fordított ozmózisos berendezések CIP mosórendszereiben is alkalmazható vegyszer kíméletesen tisztántartja a membránokat, így megelőzhetők a szervetlen lerakódások okozta meghibásodások.

Felhasználás:
Ajánlott beadagolási helye: a fordított ozmózis sótalanító CIP mosótartálya. Adagolási koncentráció: 0,2 – 0,8 % (a munkaoldat pH-ját tartsuk 2 felett!)

Nem vásárolható!
PentAqua_S_30

Alkalmazási terület:
A PentAqua S 30 ipari berendezések tisztítása során CIP rendszerekben alkalmazható vegyszer. Savas kémhatású, szervetlen szennyeződések eltávolítására is alkalmas. A fordított ozmózisos berendezések CIP mosórendszereiben is alkalmazható vegyszer kíméletesen tisztítja a membránokat, így megelőzhetők a szerves lerakódások okozta meghibásodások.

Felhasználás:
Ajánlott beadagolási helye: a fordított ozmózis sótalanító CIP mosótartálya.
Adagolási koncentráció: 0,2 – 0,8 % (a munkaoldat pH-ját tartsuk 2 felett!)

Nem vásárolható!
PentAqua_L_30

Alkalmazási terület:
A PentAqua L 30 ipari berendezések tisztítása során CIP rendszerekben alkalmazható vegyszer. Lúgos kémhatású, szerves szennyeződések eltávolítására is alkalmas. A fordított ozmózisos berendezések CIP mosórendszereiben is alkalmazható vegyszer kíméletesen tisztítja a membránokat, így megelőzhetők a szerves lerakódások okozta meghibásodások. Felhasználás:

Ajánlott beadagolási helye: a fordított ozmózis sótalanító CIP mosótartálya.
Adagolási koncentráció: 0,1 – 0,5 % (a munkaoldat pH-ját tartsuk 12 alatt!)

Nem vásárolható!
PentAqua_MBS_10

Alkalmazási terület:
RO berendezések előtt adagolva megköti a vízben lévő szabad klórtartalmat, ezzel védi a membránokat a károsodástól.

Adagolás:
A biztos keveredés miatt az RO berendezéstől minél távolabb, de a vízlágyító (ha van) után kell beadagolni. Az RO működésével szinkronban, folyamatosan, automatikusan adagoljuk. Megbízható adagolószivattyú, vagy adagolás érzékelő beépítése célszerű.
Adagolás mértéke: 50 – 200 g/m3 a klórtartalomtól függően.

Nem vásárolható!
Sorrend: